5.4.2014

My dog the hoarder

Mindi on hamstraaja. Jos se olisi ihminen ja asuisi yksin, olisi joku tuttava hänet ilmoittanut Himohamstraajat-ohjelmaan mukaan koska talo olisi täynnä kenkiä ja vaatteita. 

Hamstratut vaatteet kerätään pääsääntöisesti omaan petiin jonne menee kengät eteisestä, vaatteet muilta huonekaluilta ja esim. pyykkikorista jos ovi on auki. 
Syy, miksi Mindi näitä keräilee, on kohta viiden vuoden jälkeenkin vielä auki niin minulle kuin toisinaan tuntuu että itse hamstraajallekin. Vaatteet kerätään kun on tylsää, kun joku vieras tulee liian lähelle vaatetta, kun jää yksin kotiin, kun haluaa nukkumaan pitkän lenkin jälkeen. Melkein siis mikä tahansa tapahtuma tai tylsä hetki elämässä voi tuoda ilmi tämän ilmiön miksi minulla on enemmän karvoja vaatteissa kuin kissanomistajilla joilla on kymmenen kissaa ja hamsteri. 

Se tuntuu kuitenkin rauhoittavan ko. hamstraajaongelmaisen. Tuttu ja turvallinen tuoksu? Mitä aromirikkaampi, sen todennäköisemmin se kerätään tuolilta petiin ja asettaudutaan päälle. Vieraissa paikoissa on vain pakko tyytyä siihen mitä saa. 

Mindi oli hoidossa ja keräsi hoitajan kaikki kengät vierellensä. 

Mutta hajuissa on selkeä prioriteettijärjestys. Esim. jos olen porukoilla käymässä, ensimmäisenä lähtee minun kengät ja jos niitä ei ole saatavilla, niin sitten äidin kengät, muttei ikinä isäpuolen tai muiden kenkiä raahata. 

Asialla ei ole suurestikaan varjopuolia, mutta jos niistä muristaan yhtään, ne kerätään pois. Joskus ne kerätään muutenkin pois, viimeistään pyykkipäivänä tai kun etsin toista kenkäparia aamulla kiireessä ennen kouluun lähtöä.
Ainoa ratkaisu tähän olisi että mitään vaatteita ei olisi näkyvillä niin että niitä saisi otettua ja raahattua petiin. Olen laiska ja köyhä ja asia ei häiritse minua joten vasta Vantaalle muuttaessa asiaan tulee ehkä jotain muutosta. 

Nyt saakoon vielä hamstraaja keräillä armaita vaatteita(ni).

                             
Kuvaa ottaessa eläintä ei vahingoittettu mitenkään


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti