Kirjoittaja

Yleisesti minusta:
Blogin kirjoittajana on vuonna -91 syntynyt nuori nainen, atm pk-seudulta. Olen ammatiltani nykyään laborantti ja jatko-opiskelemassa bio-ja kemiantekniikan insinööriksi.
Ihmisenä olen avoin, iloinen, hyvin kriittinen ja asioita kyseenalaistava, pääasiassa elämässäni positiivinen ja erikoisesti sosiaalisempaa tapausta saa etsiä.
Muut ehkä kuvailisi minua sanoilla: huumorintajuinen, hassu, avoin, tarkka.
Itse kuvailisin itseäni sanoilla: pöljä, laiska, skeptinen, positiivinen ja mukavuudenhaluisesti siisti.

Koirahistoriasta:
Olin jo pidempään haaveillut koirasta, tarkemmin sanottuna 12 vuotta ainakin, aina siitä lähtien kun ensimmäinen koiramme Baku (kk.mäyräkoira) saapui perheeseen. Se oli tottakai ihana, mutta se ei ollut oma.
Olin tutustunut naksutinkoulutukseen (sheippaukseen, operanttiin ehdollistamiseen, kirjasta: Unien hevonen). Luin myös kirjasarjasta kaksi muuta kirjaa. Niissä esitelty naksutinkoulutus antoi minulle uuden näkökulman eläinten käyttäytymiseen jo 12-vuotiaana, ensimmäisen inspiraation saatuani kirjasta, itseoppien, siis aloitin mäyräkoiran kanssa. Se oli minusta helppoa ja hauskaa! Sain myös apua eräältä perhetutulta, joka on pidemmän linjan naksutinkouluttaja ja yksi niistä ihmisistä, joka on tuonut naksutinkoulutusta Suomeen Yhdysvalloista. Häneltä sain tukea, neuvoja naksutteluun, ja kehuja, miten hyvin olin idean hoksannut itsekin. Uusi into vain nousi.

Haaveilin tosissani omasta koirasta 15-vuotiaasta lähtien, monet rodut oli jo kouluttu, mutta viimeisimpänä olin innostunut Mudista, sillä läheisen perheystävän äiti näitä kasvattaa ja sain livenäkin touhuta ja tutustua siihen rotuna. Se on edelleen minulla ykkösvaihtoehtona rotukoirista, seuraavaa koiraa ajatellen.
Sain Mindin paljon myöhemmin, lähellä 18 vuoden ikää.


Koulutustekniikoista olen myös itseopiskellut muitakin. Pakote-ja viettikoulutus, sheippausta ja operanttia ehdollistamista syvemmin, välimaastoja, johtajuuspainotteiset koulutukset jne.
En käytä vain yhtä ajattelumallia. Yritän ajatella mahdollisimman laajanäköisesti ja varsinkin koirakohtaisesti, kun minulta kysytään neuvoja.
En perusta myöskään näkemystäni pelkkiin teorioihin. Jos joku teoria olisi totta teoriassa, se ei silti välttämättä päde jokaisen koiran kohdalla käytännössä. Ihan kantapään kautta opittuja asioita tämäkin.